Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив нюанси виїзду групи дітей за межу на відпочинок

23 червня 2016, 13:01
1286
0
Реклама

Мінюст в інформаційному листі від 16.05.2016 № 6009-0-26-16/13 роз'яснив деякі аспекти організації виїзду групи дітей за кордон.

Нагадаємо, що згідно ст. 313 ГК діти мають право на виїзд за межі України не лише у супроводі батьків, усиновлювачів, опікунів (далі - батьків), але і у супроводі осібуповноважених батьками.

Процедура виїзду організованої групи дітей (2 і більше) у віці від 6 до 18 років за кордон на відпочинок і оздоровлення регламентується затвердженим Порядком.

Дія цього Порядку не поширюється на виїзд дітей за кордон на відпочинок і оздоровлення з батьками, в туристичну поїздку і для інших цілей - участь в міжнародних заходах, освітніх, культурних, спортивних програмах і так далі

Діяльність, пов'язану з організацією виїзду груп дітей за межу на відпочинок і оздоровлення, можуть здійснювати підприємства, установи, організаціїу тому числі добродійні і громадські, за умови, що їх засновницькими документами передбачається здійснення або сприяння діяльності по організації відпочинку і оздоровлення дітей за кордоном.

Координацію діяльності, пов'язаної з організацією виїзду груп дітей за кордон, і контроль за її проведенням здійснюють структурні підрозділи з питань сім'ї, молоді і спорту облдержадміністрацій (у Києві - міськдержадміністрації).

Узгодження списку групи дітей і надання згоди на їх виїзд за кордон на відпочинок і оздоровлення здійснюються за місцем проживання дітей вказаними структурними підрозділами.

Для отримання згоди на виїзд групи дітей за межу на відпочинок і оздоровлення організатор подає у відповідний орган не менше чим за 15 днів до виїзду заява і інші документи, зокрема - нотаріально завірена згода обох батьків дитини на його виїзд за кордон і його копію, яка завіряється організатором.

Мінюст звертає увагу, що при посвідченні підписів у нотаріуса мають бути присутніми обидва батька. Тобто, організатор не може сам оформити у нотаріуса ці заяви без батьків. Нотаріус має право відмовити в здійсненні нотаріальної дії, якщо з проханням про здійснення нотаріальної дії звернулася особа, що не має необхідних повноважень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини