Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОН внесло зміни в Умови прийому у внз

21 червня 2016, 11:40
1318
0
Реклама

Наказом Міністерства освіти і науки від 6 червня 2016 роки № 622 затверджені Зміни в Умови прийому на навчання у вищі учбові заклади України в 2016 році.

Зокрема, визначено, що конкурсний бал (сума балів абітурієнта, в яку входять результати вступних іспитів і інших показників) при розрахунках округляється з точністю до 0,001.

Також уточнено що фінансування підготовки фахівців у внз за рахунок фізичних і юридичних осіб здійснюється на умовах контрактуу тому числі за рахунок грантівякі отримав внз (наукова установа) на проведення наукових досліджень, по яких передбачається підготовка претендентів вищої освіти міри доктора філософії або доктора наук.

Згідно зі змінами не допускається одночасне навчання по декількох спеціальностях (спеціалізаціям, освітнім програмам, напрямам підготовки) по держзамовленню, у тому числі по різних освітніх східцях (освітньо-кваліфікаційним рівням) і формах навчання.

Багато змін і уточнень внесено відносно навчання по медичномуфармацевтичному або ветеринарному напрямам. Зокрема, уточнено, що у разі відсутності з об'єктивних причин додатка до диплома молодшого фахівця/бакалавра його середній бал вважається рівним мінімальному рівню, передбаченому для такого типу документів. Для вступу в аспірантуру (ад'юнктуру) по спеціальностях медичного/ветеринарного напряму приймаються особи, які отримали міру магістра (освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця) по відповідній спеціальності медичного або ветеринарного напряму.

Також встановлено, що у разі відсутності з об'єктивних причин документу про отримане професійно-технічне або вищому образованим може подаватися довідка ГП "Инфоресурс" про закінчення учбового закладу, отримання певного образовательно-квалификационного рівня і кваліфікації.

Крім того оновлені розділи про зарахування в межах встановлених квот, про право на першочергове зарахування, про особливості прийому і навчання іноземців і осіб без громадянства, а також внесено багато інших змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини