Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відкрита перша справа Європейського суду з прав людини по конфіскації активів в Криму

21 червня 2016, 09:22
2271
0
Автор:
Реклама

Зокрема, Судом уперше по суті будуть розглянуті питання законності втручання в право власності на активи ФСК "Море" самопроголошеною владою Криму без компенсації їх вартості, а також порушення права компанії на справедливий судовий розгляд.

Нагадаємо, що Державна Рада Криму в 2014 р. перевела усе рухоме і нерухоме майно ФСК "Море", розташоване на території півострова, у свою власність. Пізніше розпорядженням голови Уряду РФ ФСК "Море" було передане в російську федеральну власність.

"Абсолютно очевидно, що подібні довільні рішення органу, діючого зараз під юрисдикцією РФ, порушують майнові права компанії, передбачені статтею 1 Протоколу №1 до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод", - говорить співавтор заяви в ЕСПЧ Олександр Дементьев, юрист ЮФ "Ильяшев і Партнери".

"Компанія доклала усі зусилля до оскарження рішень кримської влади в судовому порядку в судових інстанціях РФ, проте ці виробництва(цілком прогнозовано) не дали ніякого результату, - заявив старший партнер "Ильяшев і Партнери", розпорядник майна ФСК "Море" Роман Марченко. - При таких обставинах компанії нічого не залишалося, як поскаржитися до Європейського суду, у тому числі і на порушення її права на справедливий судовий розгляд, гарантований статтею 6 Конвенцій. На цьому етапі "поле битви" за конфісковане в Криму держмайно перемістилося в Страсбург".

ВАТ суднобудівельна компанія "Феодосії "Море" спеціалізувалося на військовому і цивільному суднобудуванні, зокрема створенні військових і цивільних катерів, судів на підводних крилах з легких сплавів, судів на повітряній подушці. Значну частину продукції складали військові кораблі і багатоцільові катери. 100% акцій ФСК "Море" належить Державі Україна. У 2004 р. Кабінет Міністрів України включив "ФСК "Море" в перелік підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки України, а в 2012 р. ВАТ "ФСК "Море" було включене в перелік підприємств, корпоративні права держави в яких передані Державному концерну "Укроборонпром".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини