Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ досліджує доступ банків на ринок інтернет-продажу ж/д квитків

17 червня 2016, 12:49
1035
0
Реклама

У Антимонопольному комітеті України розглядається заява ПАО КБ "Приватбанк" про наявність, на думку заявника, в діях ПАО "Укрзалізниця", ГП "Головний інформаційно-обчислювальний центр Державної адміністрації залізничного транспорту України" і ТОВ "УНІТ" ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, які полягають в обмеженні доступу банку на ринок интернет-эквайринга у сфері продажу квитків на залізничний транспорт.

За інформацією "Приватбанку", співпраця банку-еквайєра безпосередньо з ПАО "Укрзалізниця" в частині онлайн продажи-билетов на ж/д транспорт можлива только за умови укладення договору з ТОВ "УНІТ", яке виступає платіжним шлюзом, і сплати йому винагороди у встановленому відсотку від суми прийнятих платежів.

Метою проведення цього дослідження є визначення стану конкурентного середовища на цьому ринку, визначення наявних проблем, що перешкоджають розвитку конкуренції, зокрема, необхідності використання єдиного платіжного шлюзу.

За наявності у суб'єктів господарювання, банків, у тому числі у потенційних учасників цього ринку інформації, яка може бути використана органами Комітету, її можна направити до 18 липня 2016 на електронну адресу vap@amcu.gov.ua.

Джерело: АМКУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини