Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки можуть застосовувати електронні документи при контролі експортно-імпортних операцій

17 червня 2016, 10:55
836
0
Автор:
Реклама

Нацбанк 16 червня прийняв постанову № 347, яким внесені зміни в Інструкцію про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями відносно спрощення взаємин між банками, клієнтами і державними органами.

Внесені наступні зміни:

- спрощення документообігу при здійсненні валютного контролю за експортними і імпортними операціями. Банкам надана можливість разом з паперовою формою використовувати електронну форму повідомлень для обміну інформацією, необхідною для здійснення контролю за експортними, імпортними операціями резидентів;

- врегулювання питання здійснення банками контролю за експортно-імпортними операціями клієнтів на підставі документів, складених відповідно до законодавства у сфері електронної комерції. Банкам надана можливість контролювати експортні, імпортні операції, які здійснюються з використанням електронних угод;

- надання можливості використовувати инвойс як документ, що підтверджує надання послуг;

- відміна обов'язкового надання клієнтами письмових підтверджень іноземного податкового органу про суму сплачених податків (вказане підтвердження надаватиметься резидентом тільки на вимогу банку).

У НБУ роз'яснюють, що зміни дадуть можливість банкам і їх клієнтам застосовувати сучасні комунікаційні технології і електронні форми документів в деяких процедурах, пов'язаних з контролем імпортно-експортних операцій, які раніше передбачали застосування виключно паперових документів.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини