Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інну Рафальскую можуть притягнути до відповідальності за недотримання форми КДКА

16 червня 2016, 17:23
1231
0
Автор:
Реклама

У діяльності голови Ради адвокатів Києва Інни Рафальской встановлено порушення приписів Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" і рішень найвищих органів адвокатського самоврядування. Такого висновку дійшла Рада адвокатів України, затвердивши укладення Спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва.

Зокрема, встановлено:

- порушення Інструкції по діловодству в регіональних органах адвокатського самоврядування;

- невиконання рішення Ради адвокатів України № 101 від 23 квітня 2016 року "Про створення спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва";

- ухвалення рішень про допуск до стажування і видачі посвідчень про право на заняття адвокатською діяльністю відносно осіб на підставі рішень Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури про здачу ними кваліфікаційних іспитів за період, починаючи з 22 жовтня 2012 досі.

Також встановлені порушення в діяльності адвоката Рудаковой В. В. і адвокатів, обраних до складу Київської міський КДКА :

- в належний спосіб не була припинена діяльність Київської міський КДКА;

- не проведена у встановлені терміни перереєстрація громадської організації Київської міський КДКА в орган адвокатського самоврядування КДКА Києва;

- ОО Київська міська КДКА, яка незаконним способом узяла на себе функції регіонального органу адвокатського самоврядування КДКА Києва, організовувала і проводила кваліфікаційні іспити, приймала рішення про видачу посвідчень про здачу квалифэкзаменов, приймала рішення про припинення або припинення права на заняття адвокатською діяльністю, здійснювала дисциплінарні провадження відносно адвокатів, притягаючи їх до дисциплінарної відповідальності, приймала і перераховувала плату за складання іспитів, вирішувала інші питання, віднесені до винятковий повноваження КДКА.

Рада адвокатів України вирішила направити звернення і матеріали перевірки у Вищу кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури для вирішення питання про притягнення адвоката Рудаковой В. В. і адвоката Рафальской И. В. до дисциплінарної відповідальності за виявлені Комісією порушення.

Джерело: НААУ

Нагадаємо, київські КДКА і рада адвокатів вважаютьщо подібні дії НААУ спрямовані на встановлення контролю над київськими адвокатами і проводяться для тиску на них перед виборами.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини