Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР відмовилася відмінити своє рішення про введення приватних виконавців

16 червня 2016, 17:00
1377
0
Реклама

На сьогоднішньому вечірньому засіданні Верховна Рада розглянула і відхилила проекти постанов про відміні рішень ВР про прийняття Закону "Про органи і осіб, що здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів" і Закону "Про старанне виробництво".

Згідно з правилами законодавчого процесу, у разі реєстрації таких проектів Рада повинна розглянути їх, інакше голова ВР не може підписати закони і передати їх на підпис Президентові.

За проекти постанов проголосувало всього 56 і 87 депутатів відповідно.

Деякі парламентарі у своїх виступах відмітили, що ці проекти умисне поставили на голосування саме сьогодні, коли у залі всього 159 депутатіві голосів для прийняття просто фізично немає.

Таким чином, Андрій Парубий підпише закони і направить їх Петру Порошенку.

Нагадаємо, що першим Законом в Україні вводиться інститут приватних виконавців, визначається їх правовий статус, регулюється процедура придбання і зупинки права на здійснення відповідної діяльності, визначаються особливості їх фінансового забезпечення і тому подібне. Законом "Про старанне виробництво" визначені умови і порядок виконання судових рішень і рішень інших органів (посадовців), які відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі їх невиконання в добровільному порядку.

Читайте також: ВР не змогла відмінити ухвалення нового Закону про судоустрій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини