Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано повернути паперове свідоцтво про право власності на нерухомість

15 червня 2016, 09:03
2742
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Андрій Лопушанский (БПП) зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 4768 про внесення змін до Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили" відносно оформлення права власності на нерухоме майно.

Законопроектом пропонується за бажанням власника нового нерухомого майна надавати свідоцтво про право власності на нерухоме майно на бланку строгій звітності, з підписом і мокрою печаткою.

Відповідні зміни передбачено внести в статті 10, 18, 21, 27 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили" і доповнити нормативний акт новими статтями 26-1 і 26-2 по формуванню і видачі посвідчення про право власності на нерухоме майно.

Нагадаємо, у зв'язку з прийняттям 26 листопада 2015 року цього Закону в новій редакції було ліквідовано порядок видачі посвідчень про право власності на нерухоме майно, які друкувалися на бланках. Нині при оформленні права власності на нове майно не передбачається видача посвідчення про право власності. Після проведення держреєстрації права власності на нерухоме майно заявник отримує листок формату А4, на якому друкується інформація з Держреєстру речових прав на нерухоме майно без використання спеціальних бланків, проставляння підпису і друку держреєстратора. На думку автора проекту, такий підхід фактично виключає захист прав власника у разі зникнення відповідної інформації і відсутності доступу до Держреєстру прав власності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини