Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про закупівлю оборонної продукції під час АТО ухвалений з поправками Президента

14 червня 2016, 13:46
452
0
Реклама

14 червня Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до Закон "Про державне оборонне замовлення" відносно формування і виконання державного оборонного замовлення (законопроект № 2090а)раніше ветований Президентом.

У Законі йде мова про особливості закупівлі (постачання) продукції, робіт і послуг оборонного призначення в умовах особливого періоду, у разі введення надзвичайного стану, проведення АТО або виникнення кризових ситуацій, загрозливих національній безпеці України.

Закон ухвалений з пропозиціями Президентазгідно з якими встановлено, що при плануванні оборонного замовлення державні замовники виходять з того, що закупівля озброєння і військової техніки, військової зброї і боєприпасів до нього, а також їх модернізація з проведенням ремонту по технічному стану здійснюється по оборонному замовленню.

Із Закону виключений абзац сьомою враховуючи те, що поняття "Поза оборонним замовленням", "у виняткових випадках", "у разі крайньої необхідності" не мають юридичної визначеності і можуть бути суб'єктивно потрактовані під час практичної реалізації.

У абзаці другому пункту 6 розділу I Закону встановлено, що в умовах особливого періоду, введення надзвичайного стану і в період проведення АТО компенсаційні (офсетні) договори можуть за рішенням Кабінету Міністрів не полягати.

Також виключена норма, якій передбачено для держзамовників можливість самостійно здійснювати закупівлі продукції, робіт, послуг оборонного призначення з імпорту шляхом укладення державного контракту з іноземним суб'єктом господарювання, якщо державний замовник має повноваження по здійсненню зовнішньоекономічної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини