Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз'яснили деякі нюанси реєстрації платника ПДВ

14 червня 2016, 12:06
748
0
Автор:
Реклама

Якщо особа здійснює операції з поставки товарів/послуг на митній території України, які підлягають оподаткуванню згідно з розділом V НК, загальний об'єм яких впродовж останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн. грн.то така особа повинна подати в контролюючий орган по своєму місцезнаходженню заяву і відповідно зареєструватися як платник ПДВ в обов'язковому порядку.

Про це розповіла ГФС в листі № 11343/6/99-99-15-03-02-15додавши, що будь-яка особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ, і не подало в контролюючий орган заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту і отримання бюджетного відшкодування податку.

Порядок реєстрації особи як платника ПДВ регулюється ст. 180 - 183 розділи V НК і регламентується Положенням про реєстрацію платників податку на додану вартість.

До загального об'єму операцій по постачанню товарів/послуг для цілей реєстрації особи як платника ПДВ відносяться операції, що підлягають оподаткуванню по основній ставці ПДВ, ставці 7 %, нульовій ставці ПДВ і звільнені (умовно звільнені) від оподаткування ПДВ. При цьому об'єм операцій, що не є об'єктом оподаткування ПДВ, при численні загального об'єму операцій з поставки товарів/послуг не включається.

Відповідно до пунктів 183.1 і 183.2 ст. 183 розділи V НК для здійснення обов'язкової реєстрації в якості платника ПДВ особа не пізніше 10 чисел календарного місяця, що йде за місяцем, в якому уперше досягнутий вказаний вище об'єм операцій оподаткувань з поставки товарів/послуг, повинно подати в контролюючий орган по своєму місцезнаходженню (місцю проживання) реєстраційна заява платника ПДВ за формою № 1-НДС.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини