Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

САУ не допустить видачу адвокатських посвідчень Київської КДКА

14 червня 2016, 10:34
2305
2
Автор:
Реклама

Рада адвокатів України, після схвалення пакету рішень по приведенню у відповідність із Законом роботи кваліфікаційно-дисциплінарної комісії м. Києва, має намір контролювати ситуацію.

13 червня на засіданні САУ в Одесі була створена робоча групаяка уповноважена здійснювати моніторинг виконання попередніх рішень по відновленню адвокатського самоврядування в м. Києві. До складу групи увійшли члени САУ Сергій Осыка, Оксана Каденко, Роман Афанасьев і Людмила Гринь.

Зокрема, йдеться про неприпустимості подальшого прийняття кваліфікаційних іспитів громадською організацією "Київська міська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури".

САУ відмічає, що спеціальною перевіркою встановлена відсутність діючого органу кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Києва як регіонального органу адвокатського самоврядування, створеного відповідно до Законом "Про адвокатуру і адвокатську діяльність".

Комісія встановила, що Рада адвокатів міста Києва, отримуючи від кандидатів на отримання статусу адвоката свідоцтва про складання кваліфікаційного іспиту, видані на підставі рішень Київської міський КДКА як громадській організації, що значиться в самих свідченнях, тобто, знаючи про їх видачу неналежним суб'єктом, допускав порушення приписів нормативно-правових актів і рішень найвищих органів адвокатського самоврядування, приймаючи рішення про допуск таких кандидатів до стажування і про видачу їм свідчення про право на заняття адвокатський діяльність.

Комісія звертає увагу, що в ході проведення перевірки були виявлені факти діяльності при Раді адвокатів міста Києва приватної комерційної структури ТОВ "Центр стажування і підвищення кваліфікації адвокатів", зареєстрованої за адресою місцезнаходження СА міста Києва, яка виконує функції, властиві виключно Радам адвокатів регіонів.

Джерело: НААУ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини