Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинена діяльність комісії по перевірці суддів, судячих "майдановцев"

10 червня 2016, 16:59
669
1
Автор:
Реклама

Відповідно до Законом "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" при Вищій раді юстиції була створена Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів судів загальної юрисдикції для проведення спеціальної перевірки суддів з наступним звільненням їх від посади у зв'язку з порушенням присяги з метою підвищення авторитету судової влади України і довіри громадян до судів, відновлення законності і справедливості.

Згідно частини першої статті 2 Закони перевірка суддів проводиться впродовж одного року з дня формування складу ТСК. Оголошення про утворення ТСК було опубліковане 12 червня 2014 року в газеті "Голос України" і на офіційному сайті УСЮ.

У зв'язку із закінченням терміну повноважень ТСК 7 квітня 2016 року завершила передачу у Вищу раду юстиції заяв і матеріалів, що додаються до них, по яких не були прийняті рішення.

Згідно частини 14 статей 4 Закони діяльність ТСК припиняється після закінчення визначеного Законом терміну, про що на офіційному сайті Вищої ради юстиції (і в "Голосі України") публікується відповідне повідомлення.

Враховуючи це, Вища рада юстиції на засіданні 9 червня 2016 року прийняла рішення оприлюднити на офіційному сайті і в "Голосі України" інформацію про припинення діяльності Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Джерело: УСЮ

Матеріали, не розглянуті ТСК, розглядає УСЮ, який і приймає рішення про доцільність відкриття дисциплінарних справ і подальшого звільнення.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини