Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпродпотребслужба хоче контролювати ринок органічною з/х продукції

10 червня 2016, 09:53
590
0
Реклама

Необхідно удосконалити законодавче регулювання виробництва і обороту органічній сільськогосподарській продукціїщоб посилити держконтроль у сфері її маркіровки і сертифікації, заявив голова Госпродпотребслужбы Володимир Лапа.

За його словами, зараз в процесі виробництва і звернення органічної продукції існують досить серйозні проблеми, що вимагають рішення на законодавчому рівні. Факти недобросовісної реалізації так званої органічної продукції трапляються не лише на вітчизняному ринку, але при її експорті за кордон.

На цьому етапі контролюючий орган не має досить повноважень, щоб повноцінно здійснювати контроль за цим ринком і впливати на компанії, які здійснюють сертифікацію. "По суті, зараз сертифікацію проводять або нерезиденти України, або резиденти України, які належним чином не акредитовані в Нацагентстве", - відмітив чиновник. Це вводить в оману споживачів, створює грунт для процвітання недобросовісної конкуренції для виробників, а також формує для України негативний імідж на світовому ринку.

Минаграрополитики розробило нову редакцію Закону "Про виробництво і оборот органічної сільськогосподарської продукції і сировини", яка дозволить ввести прозорі і чіткі правила гри на ринку органіки. Цей законопроект передбачає вдосконалення системи держнагляду (контролю) - контролювати дотримання правил застосування органічного виробництва повинна Госпродпотребслужба.

Фахівці Служби, які займатимуться контролем органічної продукції, підвищуватимуть свій професійний рівень, стажуючись у своїх європейських колег. Так, вже є попередня домовленість про навчання наших інспекторів в компетентному органі Чехії.

Джерело:
Урядовий портал

Читайте також:
Буде створений єдиний реєстр українських виробників органічної продукції

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини