Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відмінив переклад Григорія Мамки в Донецьку область

8 червня 2016, 15:26
708
0
Автор:
Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Григорія Миколайовича Мамки до Національної поліції, відмінивши наказ про його звільнення з посади заступника начальника Головного слідчого управління - начальника управління Національної поліції України і призначенні начальником управління організаційно-аналітичного забезпечення і оперативного реагування ГУ Нацполиции в Донецькій області.

Це вже друга суперечка Григорія Мамки з Нацполицией відносно публічної служби, що виник після відновлення його в посади заступника начальника Головного слідчого управління - начальника управління Нацполиции рішенням суду в квітні 2016 року. 21 квітня Григорій Мамка звернувся до ОАСК вже з позовом про оскарження наказу Нацполиции про його переміщення на роботу в Донецьку область.

3 червня 2016 ОАСК завершив розгляд справи і виніс ухвалу про те, що в оспорюваному наказі не обгрунтована ефективність переміщення позивача в Донецьку область і не підтверджені інтереси служби такого переміщення. Порівняння функціональних обов'язків і розміру посадових окладів свідчить про нерівнозначність посади, на яку Г. Мамочка був призначений. А згідно ст.65 Закону "Про Національну поліцію України" переміщення поліцейських здійснюється на рівнозначні посади для ефективнішої служби, виходячи з її інтересів. Інших підстав, які б вказували на можливість здійснення переміщення працівника Національної поліції, а саме - результатів виконання покладених на нього обов'язків, професійних і особистих якостей і тому подібне, в наявних матеріалах справи судом виявлено не було.

При рішенні цієї справи також були враховані вимоги Конституції, Закону "Про принципи запобігання і протидії дискримінації в Україні", Кодексу законів про працю України, Конвенції про дискримінацію в області праці і занять і інші законодавчі акти.

Надавши правову оцінку стосункам, дослідивши усі матеріали справи, суд задовольнив позов Г. Мамочки і ухвалив до негайного виконання рішення у цій справі в частині відновлення позивача в посади заступника начальника Головного слідчого управління - начальника управління Національної поліції України з 11 квітня 2016 року.

За інформацією прес-служби Окружного суду міста Києва

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини