Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють правила прийому у внз осіб з окупованої території

7 червня 2016, 14:46
935
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 7 червня, набув чинності Порядок прийому для отримання вищого і професійно-технічного утворення осіб, що проживають на тимчасово окупованій території, затверджений наказом Міносвіти від 24 травня 2016 р. № 560.

Документ визначає особливі умови проходження річного оцінювання і державної підсумкової атестації і прийому для здобуття освіти таких категорій заявників :

- громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території України;

- іноземці і особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, особи, яким наданий статус біженця в Україні, особи, які потребують додаткового або тимчасового захисту, і особи, яким наданий статус закордонного українця, які перебувають в Україні на законних підставах і проживають на тимчасово окупованій території України.

Порядок поширюється також на осіб цих категорій, які переселилися з тимчасово окупованої території України після 1 січня 2016 року.

Заявником являється особа, яка після 20 лютого 2014 року отримала базову або повну загальну середню освіту на тимчасово окупованій території.

Слід зазначити, що документи про освіту, видані на тимчасово окупованій території України, не признаються.

Тому заявники мають право на проходження річного оцінювання і державної підсумкової атестації, отримання документу державного зразка про базову або середню освіту, а також прийому для здобуття вищої (на конкурсній основі і в межах встановлених квот) і професійно-технічної освіти за засоби держбюджету в учбових закладах України.

Діяльність по реалізації цього Порядку організовується в освітніх центрах "Крим-Україна" в містах Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Миколаєві, Харкові і Херсоні.

Заявники для отримання документів про середню освіту проходять річне оцінювання і державну підсумкову атестацію екстерном у уповноважених учбових закладах.

Річне оцінювання і державна підсумкова атестація заявників, зарахованих на экстернатную форму навчання у випускних 9, 11-х класах, проводиться наступного дня після отримання заяви або в інші терміни, визначені заявником в заяві про зарахування на экстернатную форму навчання, але не раніше 12 липня і не пізніше за 20 вересня поточного року.

Заявник має право поступати для отримання освітнього ступеня бакалавра (магістра і фахівця медичного, фармацевтичного і ветеринарного напряму) в уповноважені внз України і внз I - II рівнів акредитації в структурі таких внз.

Документи від заявника для вступу для здобуття вищої освіти за засоби держбюджету беруться до 18 годин 24 липнявступні іспити проводяться до 26 липня, а зарахування проводиться не пізніше 12 годин 28 липня.

Терміни проведення прийому на навчання в професійно-технічному учбовому закладі встановлюються правилами прийому цього закладу.

Також набув чинності Порядок проходження атестації для визнання отриманих кваліфікацій, результатів навчання і періодів навчання в системі вищої освіти, отриманих на тимчасово окупованій території України після 20 лютого 2014 року.

Процедура атестації здійснюється вищими учбовими закладами з метою реалізації академічних і професійних прав заявників в межах ліцензованих об'ємів акредитованих освітніх програм (спеціальностей, напрямів підготовки).

Атестація не може проводитися на тимчасово окупованій території чи в населених пунктах, на території яких органи держвлади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному об'ємі свої повноваження.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини