Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується звільнити від карної відповідальності осіб, що здали радіоактивні матеріали

7 червня 2016, 13:49
391
0
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу і в цілому урядовий законопроект № 4612 про внесення зміни в статтю 265 Карного кодексу відносно добровільної здачі радіоактивних матеріалів.

Пропонується встановити, що особа, яка скоїла злочин, передбачений ч. 1 ст. 265 УК (придбання, носіння, зберігання, використання, передача, видозміна, знищення, розпиляло або руйнування радіоактивних матеріалів без дозволу), звільняється від карної відповідальностіякщо воно добровільно здало органам влади радіоактивні матеріали (джерела іонізуючого випромінювання, радіоактивні речовини або ядерні матеріали, що знаходяться у будь-якому фізичному стані в установці або виробі або в іншому виді).

Відмітимо, санкція за цей злочин передбачає 2 - 5 років позбавлення волі.

Очікується, що реалізація положень законопроекту істотно поліпшить стан радіаційної безпеки завдяки вилученню у населення і юрособ радіоактивних матеріалів і передачі їх на зберігання в спеціалізовані підприємства по поводженню з радіоактивними відходами.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини