Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений порядок ведення органами ГФС оперативного обліку податків і зборів

7 червня 2016, 12:30
718
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 07.04.2016 № 422 відновив Порядок ведення органами Державної фіскальної служби оперативного обліку податків і зборів, митних і інших платежів до бюджету, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Оперативний облік податків і зборів, митних і інших платежів до бюджету, єдиного внеску здійснюється в інформаційній системі органів ГФС.

З метою обліку нарахованих і сплачених сум податків, зборів, митних і інших платежів до бюджетів, єдиного внеску органами ГФС відкриваються інтегровані картки платників (ИКП) по кожному платникові і кожному виду платежу, які повинні сплачуватися такими платниками.

ИКП містить інформацію про облікові операції і облікові показники, які характеризують стан розрахунків платника податків з бюджетами і цільовими фондами по відповідному виду платежу.

Відповідальними за достовірність віддзеркалення в інформаційній системі органів ГФС первинних показників являються працівники структурних підрозділів органів ГФС по напрямах роботи.

Контроль достовірності первинних показників по податках і зборах, митних і іншим платежам до бюджетів і єдиному внеску здійснюється керівниками структурних підрозділів органів ГФС по напрямах роботи.

Дії працівників органів ГФС при віддзеркаленні в інформаційній системі органів ГФС первинних показників фіксуються з вказівкою ідентифікатора користувачадати і часу дії.

При виявленні некоректних базових записів структурними підрозділами по напрямах роботи готується документ, що коригує з обов'язковим посиланням на первинний документ, показники якого виправляються.

У разі потреби коригування облікових показників ИКП в ручному режимі таке коригування здійснюється виключно за рішенням керівника (заступника керівника) органу ГФС, підготовленим відповідним структурним підрозділом по напряму роботи.

У разі встановлення, що спотворення показників допущене в результаті умисних дій працівників органів ГФС, такі працівники притягуються до відповідальності у встановленому законодавством порядку.

За даними оперативного обліку податків і зборів, митних і інших платежів, єдиного внеску ГФС і її територіальними органами формується звітність про нарахування і вступ податків, зборів, єдиного внеску, вступі митних і інших платежів до бюджетів, податковому боргу, недоїмці по сплаті єдиного внеску, відшкодуванні ПДВ, результатах контрольно-перевірочної роботи, розстрочці (відстроченню) грошових зобов'язань (податкового боргу), надмірно сплачених податках, зборах, єдиному внеску і т. п.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини