Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион займається реформами по децентралізації і енергоефективності

6 червня 2016, 17:53
438
3
Реклама

Децентралізація, енергоефективність і міжнародне партнерство - три основні вектори політики реформ Минрегиона, заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Ключовий напрям Міністерства - реформа децентралізація. "У Україні вже діють 172 об'єднаних територіальних громади. Цього року чекаємо до 200 нових і ріст надходжень до місцевих бюджетів в 110 млрд. грн.", - розповів Г. Зубко.

За його словами, держава передає об'єднаним громадам ресурси для розвитку - засоби, землю і можливість ними управляти. Зокрема, планується передати громадам повноваження розпоряджатися з/х землями за межами населених пунктів - відповідний законопроект прийнятий за основу і має бути прийнятий як закон найближчим часом.

Головним вектором реформи енергоефективності являється створення Фонду енергоефективності, що зменшить споживання газу країною в 2,5 разу і дозволить притягнути до 60 млрд. грн. інвестицій щорічно, запевняє Міністр.

Що стосується міжнародного партнерства, Геннадій Зубко серед основних напрямів роботи з міжнародними партнерами назвав децентралізацію, енергоефективність, інфраструктурну підтримку комунального господарства, відновлення Донбасу. За його словами, ЄС - один з ключових партнерів України в децентралізації. У сфері комунального господарства і модернізації інфраструктури Минрегион співпрацює зі Всесвітнім банком і ЕИБ.

Джерело: Урядовий портал

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини