Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко схвалив Стратегічний оборонний бюлетень

6 червня 2016, 17:05
348
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко Указом від 6 червня 2016 року № 240/2016 схвалив Стратегічний оборонний бюлетень України, затверджений рішенням СНБО від 20 травня 2016 року.

Стратегічний оборонний бюлетень є документом військового планування, який розроблений за результатами оборонного огляду з метою визначення основних напрямів реалізації військової політики України і розвитку сил оборони до кінця 2020 року.

Бюлетень спрямований на забезпечення практичної реалізації положень Військової доктрини України, Концепції розвитку сектора безпеки і оборони Українивизначає стратегічні і оперативні цілі військової реформи і очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних військово-політичних погроз і викликів.

Також документ визначає шляхи досягнення цілей військової реформизокрема відносно збільшення можливостей сил оборони, активна участь в реалізації Спільної політики безпеки і оборони Європейського Союзу і активну співпрацю з НАТО з досягненням критеріїв, необхідних для отримання повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

Стратегічний оборонний бюлетень послужить дорожньою картою оборонної реформи з визначенням шляхів її впровадження на началах і принципах, якими керуються держави - члени НАТО.

На основі Стратегічного бюлетеня розробляються і реалізуються Державна програма розвитку ВСУ, державні програми розвитку інших складових сил оборони, державні цільові оборонні програми, спрямовані на створення нових і модернізацію існуючих систем, комплексів і зразків озброєння і військової техніки, будівництво важливих військових об'єктів, рішення інших проблем у сфері оборони.

Комітетом реформ Міноборони і Збройних Сил до підготовки Стратегічного бюлетеня були залучені центральні органи виконавчої влади, наукові установи, громадські організації, вітчизняні і іноземні експерти з питань оборони, у тому числі експерти Спільної робочої групи Україна - НАТО з питань військової реформи високого рівня і представники Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Згідно з Указом, Кабміну необхідно забезпечити розробку і внесення в установленому порядку законопроектів і програмних документівспрямованих на реалізацію положень Стратегічного оборонного бюлетеня.

Контроль за виконанням Указу покладено на Секретаря СНБО.

За інформацією прес-служби Президента

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини