Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ відкрив виробництва відносно трьох суддів згідно із законом про люстрацію

6 червня 2016, 16:02
435
0
Автор:
Реклама

На засіданні 2 червня 2016 року Вища рада юстиції відкрив виробництво по зверненнях Міністерства юстиції про порушення вимог відносно несумісностівизначених Законом "Про очищення влади"суддями:

- Донецького окружного адміністративного суду Скрипником Анатолієм Івановичем;

- Луганського окружного адміністративного суду Цицюрой Ольгою Олександрівною.

Звернення мотивоване тим, що судді не подали у встановлений термін заяву про поширення / нерозповсюдженні заборон на сумісницю.

Також відкрито виробництво по зверненню Міністерства юстиції про порушення вимог відносно несумісності відносно судді апеляційного суду Хмельницької області Марцинкевича Анатолія Миколайовича. Основою представлення і відкриття виробництва стало перебування судді Марцинкевича А. М. на посаді члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України більше року впродовж періоду, вказаного в пункті 6 частин першої статті 3 Закони "Про очищення влади", а також впродовж періоду, про який говориться в пункті 2 частини другої статті 3 Закони.

Залишено без розгляду звернення Міністерства юстиції про порушення вимог відносно несумісності суддею Новоайдарского районного суду Луганської області Мальченко Інною Вікторівною Нагадаємо, Указом Президента від 16 березня 2016 року суддя звільнена з посади у зв'язку із закінченням терміну, на який призначена.

З часу ухвалення Закону "Про очищення влади" на розгляд УСЮ поступило більше 70 представлень Міністерства юстиції відносно порушення суддями вимог відносно несумісності. З урахуванням сьогоднішніх рішень УСЮ відкрив 30 виробництв. У 15 випадках після перевірок представлення Мінюсту по різних підставах не були підтримані УСЮ. Зараз Вищою радою юстиції прийнято одно рішення про порушення суддею вимог відносно несумісностіяке суддя обаловал в суді.

Джерело: УСЮ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини