Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Буде створений Національний орган інтелектуальної власності

6 червня 2016, 09:50
1292
0
Реклама

Уряд розпорядженням від 1 червня 2016 року № 402-р ствердило Концепцію реформування державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україніяку передбачається реалізувати впродовж 2016 - I кварталу 2017 року.

Метою Концепції є створення оптимальної, якісної і ефективної державної системи правової охорони інтелектуальної власності.

Документ передбачає створення (на базі ГП "Український інститут інтелектуальної власності") Національного органу інтелектуальної власності як юридичної особи публічного права, яке відноситься до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Таким чином впроваджується прозора дворівнева структура охорони інтелектуальної власності : Мінекономрозвитку забезпечуватиме формування і реалізацію держполітики у сфері інтелектуальної власності, а НОИС - виконувати окремі публічні функції (владні повноваження) по реалізації держполітики.

Також буде реорганізована система колективного управління майновими авторськими і суміжними правами, вдосконалена національна правова база для гармонізації з актами ЄС. Зокрема, заплановано удосконалення законодавства про механізм і порядок зарахування зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності, з урахуванням положень міжнародних договорів України.

Запланована ліквідація держслужби інтелектуальної власності і ГП "Интелзащита", трансформація Українського агентства з авторських і суміжних прав в недержавну організацію колективного управління.

Мінекономрозвитку незабаром розробить план заходів по реалізації Концепції.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини