Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

США нададуть Україні кредитні гарантії на суму $1 млрд

3 червня 2016, 15:01
628
0
Автор:
Реклама

3 червня підписана Угода про надання кредитних гарантій в об'ємі $1 млрд. між урядами України і США.

Від Кабміну Угоду підписав Міністр фінансів Олександр Данилюк, від уряду США - посол Джеффри Пайетт і в.о. директора Американського агентства міжнародного розвитку Джоэл Сандефур.

Завдяки цьому документу Україна отримає додаткові можливості для підтримки і захисту найуразливіших українців від впливу економічних чинників. Угода є частиною економічної підтримки України, яка включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування) і відбиває збільшення підтримки економічних реформ українського уряду. Угода покликана підтримати програму економічних реформ України, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Засоби у розмірі $1 млрд., які будуть притягнені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, поступлять до загального фонду держбюджету. Ці засоби будуть використані на соціальну підтримку найуразливіших українців від впливу економічних чинників, у тому числі в результаті приведення тарифів на газ до ринкового рівня.

Слід зазначити, що Угода є вже третьою кредитною гарантією, яку Україна отримала від США. Дві попередні угоди, які знаходилися в 2014 і 2015 роках, дозволили Україні притягнути $2 млрд. на зовнішніх ринках по рекордно низьких ставках і направити їх на втілення програми реформ.

Джерело: Мінфін

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини