Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений новий Закон про судоустрій

Реклама

Сьогодні, 2 червня, Верховна Рада ухвалила Закон "Про судоустрій і статус суддів" (законопроект № 4734)який був зареєстрований у парламенті тільки увечері 30 травня.

Проект був поданий Президентом як имплементационный відносно конституційних змін в частині правосуддявже схвалених в першому читанні.

Закон передбачає:

- перехід до 3-звеньевой судовій системі з Верховним Судом в якості касаційної інстанції;

- створення нових спеціалізованих судів - Вищого суду з питань інтелектуальної власності і Вищого антикорупційного суду; формування суддівського корпусу цих судів через відкриті конкурси, в яких зможуть брати участь як судді, так і адвокати і учені з опредленным стажем;

- створення Вищої ради правосуддя з громадською радою; реорганізацію усіх місцевих судів - суди стануть окружними, процес залежить від адміністративно-територіальної реформи;

- розширення переліку підстав звільнення суддів;

- моніторинг способу життя судді (включаючи дані про родичів);

- порядок обрання голів суддів, їх повноваження і так далі

За словами заступника голови Адміністрації Президента Олексія Филатова, новий Верховний Суд повинен запрацювати у березні 2017 року.


Детальніше: Судова реформа: бачення Адміністрації



Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини