Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Комітеті закінчили доопрацювання законопроекту про реструктуризацію кредитів юрособ

1 червня 2016, 17:42
1048
0
Реклама

Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності рекомендує прийняти законопроект № 3555 "Про фінансову реструктуризацію" у другому читанні і в цілому.

Нагадаємо, законопроект був прийнятий в першому читанні за основу 31 березня і предусматриват механізм добровільної фінансової реструктуризації боргів підприємств України і їх досудової санації.

Як розповів замголови Комітету, нардеп Руслан Демчак, під час роботи над законопроектом від народних депутатів поступило 421 пропозиції, з них було враховано 364. Над законопроектом працювала група, в яку входили представники Комітету, Мінфіну, Нацбанку, банківські асоціації і інші фахівці, у тому числі міжнародні.

При доопрацюванні законопроекту досягнута угода, зокрема, відносно наступних положень:

- повна двостороння добровільність процедури реструктуризації. Відсутність елементів примусу в залученні боржників до процедури, але обов'язковість надання згоди на арбітраж учасниками при входженні;

- надання можливості іншим кредиторам приєднатися до процедури після її початку, але до перших зборів притягнених кредиторів;

- збільшення порогу для ініціації боржником процедури реструктуризації - за умови, що згода на участь у реструктуризації повинно бути підписано не менше чим 3 фінустановами, які є сторонами рамкового договору, жодна з яких не є пов'язаним обличчям боржника, або одним/декількома фінустановами, яким належить не менше 50% загальної суми вимог фінансових установ до боржника, за винятком вимог пов'язаних осіб;

- посилення ролі арбітражу у рішенні протиріч між учасниками і можливість твердження арбітром плану реструктуризації у разі, якщо за нього проголосувало більше 2/3, але менше 100% притягнених кредиторів.

За інформацією прес-служби БПП


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини