Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як визначити термін використання легкового автомобіля?

1 червня 2016, 17:18
1732
0
Автор:
Реклама

Якщо на транспортні засоби уповноваженими держорганами, у тому числі іноземними, видані реєстраційні документи, що надають право експлуатувати такі ТС, то вони вважаються використовуваними.

Датою початку користування (введення в експлуатацію) транспортними засобами, які були в користуванні і ввозяться на митну територію України, вважається дата їх першої реєстраціївизначена в реєстраційних документах, які видані уповноваженими держорганами і надають право експлуатувати ці транспортні засоби на постійній основі.

У разі відсутності реєстраційних документів першої реєстрації транспортних засобів, датою початку використання транспортного засобу вважається календарна дата виготовлення (день, місяць, рік) транспортного засобу.

Якщо ж календарну дату визначити неможливо, то такою датою слід вважати 1 січня роки виготовлення, вказаного в реєстраційних документах.

Нагадаємо, що згідно пп. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 НК об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких пройшло не більше 5 років (включно) і среднерыночная вартість яких складає більше 750 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Джерело: ГФС

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини