Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропонований інший варіант зміни переліку святкових вихідних

1 червня 2016, 17:00
2847
4
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4722-1 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України відносно встановлення святкових і неробочих днів" (ініціатор - народний депутат Ю. Бублик, БПП).

Цей проект внесений як альтернативний до гучного законопроекту № 4722яким пропонується вилучити з переліку святкових/неробочих днів 1-2 травня і 9 травня, а також відмінити перенесення вихідного наступного дня після святкового неробочого.

Законопроектом № 4722-1 пропонується виключити з переліку святкових і неробочих днів 8 березня, Міжнародний жіночий день, і замість нього зробити вихідним 9 березня - "День української культури і національної самоидентичности (Шевченков день)".

Також запропоновано з нагоди Дня міжнародної солідарності трудящих відпочивати тільки 1 травняа не 1 - 2 травня.

Відмітимо, що 9 травня, День Перемоги, депутат вирішив залишити в переліку.

Крім того, згідно з проектом святковим днем буде друге воскресіння травня - День матері.

У пояснювальній записці говориться, що такі зміни приведуть перелік святкових днів в Україні до практики визначення державних свят в європейських країнах і заощадять бюджетні кошти.

Яким чином вийде економія - зрозуміти складно, оскільки само кількість вихідних меншою не стане: згідно з пропозицією депутата, відміняється один вихідний (2 травня), але при цьому вихідним буде понеділок після Дня матері, адже згідно із законодавством, якщо святковий неробочий день співпадає з воскресінням, вихідний день переноситься на наступний після неробочого.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини