Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок складання звідних накладних поширюється на операції з поставки газу

1 червня 2016, 15:52
719
0
Автор:
Реклама

ГФС в листі № 10889/6/99-99-15-03-02-15 вказала, що порядок складання звідних податкових накладних, певний п. 201.4 ст. 201 НКпоширюється також на операції з поставки природного газу незалежно від того, кому таке постачання здійснюється (кінцевому споживачеві, оптовим постачальникам і т. п.).

Платники податку, які здійснюють постачання газу, можуть складати не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені такі постачання, звідні податкові накладні на кожного платника податку, з яким постачання мають такий характер, з урахуванням усього об'єму постачання товарів/послуг відповідному платникові впродовж такого місяця.

Нагадаємо, згідно п. 201.4 ст. 201 НК податкова накладна складається в день виникнення податкових зобов'язань продавця.

Платники податку у разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер :

- покупцям - платникам податку - можуть складати не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені такі постачання, звідні податкові накладні на кожного платника податку, з яким постачання мають такий характер, з урахуванням усього об'єму постачання товарів/послуг відповідному платникові впродовж такого місяця;

- покупцям - особам, не зареєстрованим платниками податку, - можуть складати не пізніше за останній день місяця, в якому здійснені такі постачання, звідну податкову накладну з урахуванням усього об'єму постачання товарів/послуг таким покупцям, з якими постачання мають такий характер, впродовж такого місяця.

У випадку якщо за станом на дату складання вказаних податкових накладних сума коштів, що поступила на поточний рахунок продавця як плата (передоплата) за товари/послуги, перевищує вартість поставлених товарів/послуг впродовж місяця, таке перевищення вважається попередньою оплатою (авансом)на суму якої складається податкова накладна в загальному порядку не пізніше за останній день такого місяця.

Слід зазначити, що для цілей п. 201.4 ст. 201 НК ритмічним характером постачання вважається постачання товарів/послуг одному покупцеві 2 і більше раз на місяць.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини