Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується удосконалити законодавство про антидопінговий контроль

31 травня 2016, 15:55
555
0
Реклама

У парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 4724 "Про антидопінговий контроль в спорті".

Проектом пропонується діючий Закон "Про антидопінговий контроль в спорті" викласти в новій редакції з урахуванням положень Міжнародній конвенції про боротьбу з допінгом в спорті.

Так, законопроектом визначаються додаткові повноваження Національного антидопінгового центру в частині затвердження антидопінгових правил.

Доповнена термінологія, зокрема, встановлено, що акредитовані лабораторії допинг-контроля - це лабораторії, акредитовані Всесвітнім антидопінговим агентством.

Також встановлюються повноваження і основні завдання Національній антидопінговій лабораторіїпри цьому вона відділяється від Національного антидопінгового центру. Так, згідно з проектом Національна антидопінгова лабораторія є суб'єктом госпдіяльності держформи власності, що належить до сфери управління Минспорта. Лабораторія створюється з метою проведення досліджень і розробок по допинг-контролю, аналізу харчових продуктів і продуктів для спеціального дієтичного споживання з метою виявлення заборонених речовин і лабораторного аналізу проб відповідно до Міжнародного стандарту для лабораторій.

У новій редакції Закону запропоновано встановити, що суб'єктами тестування будуть не лише спортсмениале і тваринищо беруть участь в спортивних змаганнях (зараз - спортсмени України).

Законопроектом передбачається, що випадки порушення антидопінгових правил розглядаються Національним антидопінговим центром відповідно до антидопінгових правил. Санкції за порушення антидопінгових правил і порядок їх застосування визначаються відповідно до антидопінгових правил.

Відмітимо, в Плані Кабміну на 2016 рік говориться про необхідність виконати вимоги Всесвітнього антидопінгового агентства, для чого внести правки в Закон "Про антидопінговий контроль в спорті" і оснастити лабораторії антидопінгового контролю сучасним устаткуванням.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини