Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР має намір врегулювати законом діяльність бізнес-омбудсмена

31 травня 2016, 13:41
709
0
Реклама

Верховна Рада 31 травня прийняла за основу урядовий законопроект № 4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена".

Законопроект визначає організаційні і правові основи створення і діяльності Установи бізнес-омбудсмена, завдання, права і функції.

Установа є недержавною некомерційною організацією, яка сприяє захисту суб'єктів підприємництва при реалізації ними конституційного права на здійснення підприємницької діяльності, а також захисту від корупції і інших форм недобросовісної поведінки у сфері господарювання.

До складу Установи входять:

- бізнес-омбудсмен;

- два заступники бізнес-омбудсмена;

- секретаріат.

Згідно з проектом, бізнес-омбудсменом (чи його заступником) може бути громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яке має бездоганну ділову репутацію, високі моральні якості, вищу економічну або юридичну освіту, глибокі знання господарських, громадських і владних проблем в Україні і відповідає критеріям, визначеним наглядовою радою Установи. Крім того, визначені обмеження, що застосовуються до посад бізнес-омбудсмена і його заступників.

Також в законопроекті говориться, що бізнес-омбудсмен і його заступники користуються правом недоторканості на увесь час своїх повноважень. Тобто, не можуть притягати до карної відповідальності або бути підданий заходам адміністративного стягнення, затримані, заарештовані або піддані будь-якій формі обшуку або огляду без згоди Верховної Ради, яка надається після розгляду відповідного представлення Генпрокурора.

Нагадаємо, зараз діяльність бізнес-омбудсмена врегульована тільки постановою Кабміну про Раду бізнес-омбудсмена.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини