Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ООН ухвалили резолюцію про захист довкілля в районах озброєних конфліктів

30 травня 2016, 12:27
568
0
Автор:
Реклама

27 травня 2016 Асамблея ООН по довкіллю одноголосно ухвалила резолюцію "Захист довкілля в районах, уражених озброєними конфліктами".

Резолюцію ініціювала делегація України. В якості співавторів приєдналися ЄС, Канада, Ліван, Норвегія, Демократична Респулика Конго, Ірак, Південний Судан і Йорданія.

Резолюція визначає круг актуальних завдань в області захисту довкілля в умовах конфліктів і позитивно відмічає діяльність Програми ООН по довкіллю (ЮНЕП).

Цей документ є першою резолюцією за останні 20 років, яка привертає увагу до проблеми захисту довкілля в зонах озброєних конфліктів.

У рамках реалізації документу ЮНЕП надаватиме посилену допомогу країнам, постраждалим в результаті озброєних конфліктів, зокрема шляхом проведення постконфліктних оцінок довкілля і її відновлення.

Також спільно з ЮНЕСКО ЮНЕП співпрацюватиме у напрямі захисту природних об'єктів Всесвітньої спадщини і взаємодіятиме з Комісією ООН з міжнародного права.

Крім того, в резолюції окремо підкреслюється важливість імплементації існуючих міжнародних договорів у відповідній сфері.

Джерело: Мінприроди

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини