Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комісію з ліквідації пенітенціарної служби очолив Володимир Палагнюк

30 травня 2016, 11:08
1018
0
Автор:
Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 18 травня 2016 роки № 343 ліквідовується Державна пенітенціарна служба.

Завдання і функції по реалізації державної політики у сфері виконання карних покарань і пробации покладаються на Міністерство юстиції. Таким чином, Мінюст є правонаступником Пенітенціарної служби в частині реалізації державної політики у сфері виконання карних покарань і пробации.

Персональний склад ліквідаційної комісії затвердить її голова - голова Державної пенітенціарної служби Палагнюк Володимир Миколайович.

Замість Пенітенціарної служби у складі Мінюсту будуть створені 3 департаменту - по пробации, ресурсному забезпеченню і режимному. Також буде створений відділ інспекції пенітенціарних установ.

Замість обласних управлінь Пенітенціарної служби будуть створені 5 міжрегіональних управлінь.

Нагадаємо, ГПтС була створена в грудні 2010 року після реорганізації Держдепартаменту з питань виконання покарань. Служба входить в систему органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію держполітики у сфері виконання карних покарань. Діяльність пенітенціарної  служби координується Кабміном через Міністра юстиції.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини