Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють нові вимоги до шкіл водіння і інструкторів

27 травня 2016, 12:52
956
0
Автор:
Реклама

27 травня набули чинності Вимоги до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, і Кваліфікаційні вимоги до фахівців, що здійснюють таку підготовкузатверджені спільним наказом МВС, Мининфраструктуры, Минсоцполитики і Міносвіти № 255/369/132/344.

Встановлено, що закладщо здійснює підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв, повинно мати кабінети (класи), навчальні і наочні посібники, майданчик для навчання по початковому управлінню ТС і транспортні засоби. Заклад може бути власником або орендарем класів, майданчиків і ТС, що підтверджується відповідними документами.

Для проведення занять по Правилам дорожнього рухуосновам безпеки руху, пристрою і експлуатації транспортних засобів, наданню першої медичної допомоги, навчанню управлінню ТС притягуються особи, що пройшли атестацію в Регіональному сервісному центрі МВС.

Фахівці повинні мати:

- для проведення занять по ПДД, основам безпеки руху, пристрою і експлуатації ТС - вища освіта, водійське посвідчення на право управління ТС;

- для проведення занять по наданню першої медичної допомоги - медична освіта;

- для проведення занять по навчанню управлінню ТС - освіта не нижча за профтехнічну, водійське посвідчення відповідної категорії, документ, що підтверджує навички управління ТС відповідної категорії більше 3 років останнім часом.

Фахівці, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв, повинні знати законодавство з питань організації перевезень пасажирів і вантажів.

Правила також містять переліки кабінетів і майданчиків, матеріально-технічного забезпечення, положення про облік підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини