Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат запропонував ввести податкову амністію для фізосіб

26 травня 2016, 14:18
1677
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4713 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (відносно податкової амністії і оподаткування непідтвердженого доходу) " (ініціатор - нардеп Н. Фролов, БПП).

Згідно з проектом, податкова амністія - це право платника податків-фізособи (у тому числі самозанятых осіб) розкрити суму отриманих за станом на 1 січня 2016 року прибутків попередніх податкових періодів, з обчисленням, декларуванням і сплатою податкових зобов'язань (по певних ставках 0, 3 і 6%).

Податкова амністія може бути застосована до фізичних осіб (у тому числі самозанятым) при розкритті інформації відносно:

- грошових коштів в готівковій і безготівковій формі на рахунках у фінансових установах і валютних цінностей в Україні і за її межами;

- прибутків, за рахунок яких було придбано рухоме і нерухоме майно, акції, майнові права на об'єкти інтелектуальної власності, якщо вартість окремого об'єкту складає більше 20 000 грн.;

- прибутків у формі права вимоги і інших майнових прав, підтверджених документально, сума сплати податків за які складає більше 20 000 грн.
якщо загальна сума прибутків складає більше 200 000 грн.

Передбачається, що платники отримають право впродовж 90 днів після твердження Кабміном форми декларації погоджувати своє податкове зобов'язання і впродовж 10 днів після узгодження його сплатити. До таких платників не застосовується відповідальність за ухилення від оподаткування, непредставлення і несвоєчасне представлення податкової звітності по прибутках, визначених у відповідній податковій декларації.

Крім того, об'єкти НДФЛ пропонують доповнити непідтвердженими прибуткамина які поширюється ставка 30%, якщо платник не надасть відповідь на запит контролюючого органу по підтвердженню прибутків, або було отримано доказ представлення недостовірної інформації платником по своїх прибутків і витрат. Також неподтвержденность прибутків може довести податковий орган при проведенні перевірок такого платника податків.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини