Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скаржитися в Госфинмониторинг?

26 травня 2016, 09:27
689
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 22 квітня 2016 року № 455 вніс зміни в Інструкцію по розгляду пропозицій (зауважень), заяв (клопотань) і скарг громадян в Державній службі фінансового моніторингу України.

Встановлено, що звернення може бути подано окремою особою (індивідуальне) або групою осіб (колективне).

Звернення може бути усним або письмовим - устное викладається на особистому прийомі або по телефону "гарячій лінії", і записується (реєструється) посадовцем. А письмове спрямовується поштою, передається в Госфинмониторинг особисто або через уповноважену особу. Також воно може бути спрямоване по Інтернету (електронне звернення).

У зверненні мають бути вказані прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладена суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви або скарги, прохання або вимоги. Письмове звернення має бути підписане заявником (заявниками) з вказівкою дати.

У електронному зверненні також має бути вказана електронна пошта або відомості про інші засоби зв'язку із заявником. Не потрібно застосування електронного цифрового підпису при відправці електронного звернення. Звернутися можна за електронною адресою sdv2@sdfm.gov.ua або заповнивши електронну форму на сайті Госфинмониторинга. Датою представлення електронного звернення є дата вступу звернення на електронну адресу або дата заповнення електронної форми і її відправки. Якщо електронне звернення поступило на певну електронну адресу в неробочий день і час, датою подачі електронного звернення вважається наступний робочий день. Якщо для розгляду електронного звернення по суті необхідно вказувати персональні дані заявника або інших осіб, за винятком тих, що містяться в зверненні, заявникові пропонується звернутися усно або письмово.

Звернення, оформлене без дотримання вимог, повертається заявникові з відповідними роз'ясненнями не пізніше чим через 10 днів з дня його вступу. Поводження громадян з пільгами розглядаються в першу чергу.

Звернення, що поступили в неробочі дні і час, приймаються і реєструються на наступний робочий день.

Після закінчення встановлених термінів зберігання звернення громадян і документи по їх розгляду підлягають знищенню.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини