Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет забракував законопроект про великий Державний Герб

25 травня 2016, 15:01
805
0
Реклама

Комітет ВР з питань держбудівництва рекомендує повернути суб'єктові права законодавчої ініціативи на доопрацювання законопроект № 4035 "Про Державний Герб України".

Нагадаємо, поданим нардепом Ю. Левченко законопроектом пропонується врегулювати питання опису, порядку використання і правового захисту Державного Герба України, який включає великий Державний Герб України і малий Державний Герб України.

При цьому Головне науково-експертне управління Апарату ВР у своєму укладенні висловлює сумніву відносно доцільності ухвалення окремого закону, який би встановлював опис і порядок використання тільки Державного Герба, дотримуючись позиції по комплексному регулюванню в одному законі опису і порядку використання усіх держсимволів України. Крім того, Главуправление виражає ряд зауважень техніко-юридичного характеру і пропонує повернути законопроект на доопрацювання.

Також в Комітет поступив лист ВОО "Українське геральдичне товариство", в якому відзначається, що передбачений законопроектом опис великого Державного Герба України не відповідає геральдичним і юридичним вимогам.

Джерело: ВР

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини