Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заява про упрощенке можна подати в перший робочий день після свята - крайнього терміну

25 травня 2016, 11:13
663
0
Автор:
Реклама

Якщо десятий день з дня державної реєстрації новоствореного підприємства доводиться на вихідний або святковий день, такий суб'єкт має право подати заяву про обрання спрощеної системи оподаткування і ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ, в перший робочий день, що йде за таким вихідним або святковим днем.

Це роз'яснено в листі ГФС від 17 травня 2016 року № 16966/7/99-99-13-01-02-17.

Відповідно до частини другої пп. 298.1.2 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу зареєстровані у встановленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які впродовж 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування і ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

НК не передбачений перенесення граничного терміну подачі такої заяви у разі, якщо останній день терміну представлення доводиться на вихідний або святковий день.

В той же час, згідно п. 1 ст. 251 Цивільного кодексу терміном є певний період в часі, з витіканням якого пов'язана дія або подія, що має юридичне значення. Термін визначається роками, місяцями, тижнями, днями або годинником (п. 1 ст. 252 ГК).

Пунктом 5 ст. 254 ГК визначено, що якщо останній день терміну доводиться на вихідний, святковий або інший неробочий день, визначений відповідно до закону в місці здійснення певної дії, днем закінчення терміну є перший за ним робочий день.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини