Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розробляється новий стандарт юридичної освіти

25 травня 2016, 09:31
3288
0
Реклама

Міністерство юстиції і Міністерство освіти і науки разом розроблять новий сучасний стандарт юридичної освіти у Україні, який відповідатиме потребам ринку і працедавців, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Планується "виробити стандарти юридичної освіти, які, передусім, будуть вигідні для кожного студента, - відмітив глава Мінюсту. - Щоб вони після закінчення внз отримували диплом, який би мав ціну. Такою ціною є можливість отримати гідну роботу".

Міністр юстиції виразив готовність особисто взяти участь в роботі спільної робочої групи і притягнути до її діяльності юристів, у тому числі з системи безкоштовної правової допомоги, які працюють щодня з клієнтами і точно знають, які вимоги слід пред'являти до випускників юридичних факультетів.

Також П. Петренко відмітив, що зараз юристів готують практично усі внз, незалежно від своєї професійної спрямованості, і у багатьох випадках якість такої освіти украй низька. З цим згодна і Міністр освіти Лілія Гриневич, яка додала, що новий стандарт вищої юридичної освіти повинен створюватися не лише теоретиками, але і практиками.

За її словами, другим ефективним елементом поліпшення якості освіти є стандартизовані іспити для усіх учасників ринку.

"Ми починаємо новий експеримент, пов'язаний зі вступом по зовнішньому тестуванню в магістрат права. До цього пілотного проекту приєдналися 10 університетів", - повідомила Міністр. До 18 липня триватиме прийом заяв від абітурієнтів, 23 червня буде проведено тестування, а вже 27 липня будуть відомі перші результати.

Джерело: Мінюст

Читайте також: Що буде з юридичною освітою в Україні?


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини