Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується розширити право на апеляційне оскарження

24 травня 2016, 14:30
1126
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 4693 про внесення змін до ст. 294 ГПК відносно терміну апеляційного оскарження (автори - народні депутати Сергій Кивалов і Едуард Матвийчук).

Законопроектом пропонується передбачити право осіб, що беруть участь в справі, подати апеляційну скаргу на рішення суду впродовж 10 днів з дня отримання копії повного тексту рішення суду при застосуванні судом положень ч. 3 ст. 209 Цивільного процесуального кодексу і проголошенні в судовому засіданні вступної і резолютивної частини рішення.

Відмітимо, що згідно ч. 3 ст. 209 ГПК у виняткових випадках залежно від складності справи складання повного рішення може бути відкладене на термін не більше ніж 5 днів з дня закінчення розгляду справи, але вступну і резолютивну частині суд повинен проголосити в тому ж засіданні, в якому закінчився розгляд справи. Рішення суду, що містить вступну і резолютивну частині, має бути підписане усім складом суду і приєднане до справи.

Депутати вважають, що ухвалення законопроекту сприятиме забезпеченню реалізації права на апеляційне оскарження, позитивно вплине на реалізацію прав сторін в цілому, дотримання загальних принципів цивільного судочинства.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини