Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віднині створити дитсад буде простіше

24 травня 2016, 09:50
3205
1
Реклама

Сьогодні, 24 травня, набув чинності новий Санітарний регламент для дошкільних учбових закладів, затверджений наказом Мінохоронздоров'я від 24.03.2016 № 234.

Документом передбачені умови, сприяючі створенню дитячих садів, у тому числі у житлових і нежитлових приміщеннях.

У новій редакції регламенту багато спрощень. Так, за відсутності пищеблока в дитсаду допускається постачання готовій продукції операторами ринку харчових продуктів за умови дотримання вимог Закону про вимоги до безпеки і якості харчових продуктів.

А у разі відсутності власної пральні прання білизни може здійснюватися іншими пральнямиза винятком пралень, обслуговуючих інфекційні установи охорони здоров'я, об'єкти хімічної і іншій небезпечній промисловості.

У документі відсутня дрібна регламентація (наприклад, висота бортів пісочниці або діаметр стійок обгороджування місць, дитячого манежу і так далі), знято заборону на використання для дітей двох'ярусних ліжок.

Але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, організації живлення, температурного режиму, освітлення, зміст басейнів, розпорядку дня дитини.

Також віднині після перенесеного інфекційного захворювання прийом дітей в дошкільний учбовий заклад дозволяється тільки за наявності медичної довідки установи охорони здоров'я, в якій дитина знаходилася під наглядом. Діти після тимчасової відсутності в дитячому саду з інших причин приймаються без медсправок - за відсутності явних ознак захворювання.

Джерело: МОН

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини