Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд хоче впровадити механізм монетизації субсидій

23 травня 2016, 17:36
1000
0
Реклама

Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко вважає, що вже у кінці наступного опалювального сезону може запрацювати нова система монетизації субсидій, заснована на принципі особових рахунків.

"У Україні 5,5 млн субсидиантив. Вони мають бути верифицированы, отримавши особові рахунки. Ми пропонуємо країні і суспільству здолати шлях, яким вже пройшли Польща, Литва, Латвія, які впровадили механізми енергоефективності і втричі зменшили енерговитрати", - підкреслив Міністр.

Передбачається, що кожна людина, яка потребує субсидії, отримає захист від держави, а той, хто може платити - отримає мотивацію забезпечити власну енергоефективність через компенсацію витрат від держави у розмірі 30% або 40%.

"Діюча система субсидій, забезпечивши людину компенсацією плати за комунальні послуги, не мотивує економити, Людина не відчуває потребу економити, тим більше, витрачатися на енергоефективні заходи, - пояснив Міністр. - Коли людина усвідомлює, що заощаджена субсидія - це його власні засоби, які він може використовувати, тоді у нього і з'явиться мотивація".

На думку чиновника, також важливо встановити технічні рамки енергоефективності будівель, комерційного обліку і так далі - те, що дозволить управляти споживанням.

Джерело: Минрегион

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини