Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

План Кабміну : які реформи готуються?

23 травня 2016, 17:00
1195
0
Реклама

Обнародуваний План пріоритетних кроків уряду на 2016 рікякий минулого тижня представив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Згідно з документом, основна мета уряду - забезпечити ріст рівня життя громадян завдяки стійкому розвитку економіки.

Визначені наступні головні пріоритети:

- макроекономічна стабілізація
- підвищення якості державного управління і державних послуг
- встановлення верховенства права і протидія корупції
- відновлення безпеки громадян
- створення сприятливих умов для розвитку бізнесу.

Зокрема, планується забезпечити прозорість діяльності Кабміну і посилити відповідальність міністерств, впроваджувати реформу держслужби.

Админуслуги переводитимуться в електронну форму - планується, що в 2016 році це будуть 10-15 пріоритетних админуслуг, а до 2018 - вже 50-60. Соответствнно, уряд розвиватиме портал е-услуг.

У плані говориться про створення умов для формування територіальних громад - підтримка їх фінансовими, організаційними і іншими ресурсами.

Важлива частина документу відведена реформуванню податкової системизаплановано:

- спрощення і поліпшення процедури админобжалования рішень конролирующих органів для бізнесу
- підготовка програми підвищення обізнаності платників податків про можливості представлення єдиної звітності НДФЛ
- розробка законопроекту про зміни в НК по відшкодуванню ПДВ, оподаткуванню акцизом енергопродуктів, усиленнию контролю за трансфертним ціноутворенням
- реформа ГФС - зменшення тягаря податкових перевірок, зниження можливості хабарництва податківців, оптимізація структури ГФС та ін.

У рамках приватизація держвласності планується введення механізму захисту підприємств від позаприватизаційного відчуження у разі зняття заборони на приватизацію; приватизація підприємств АПК на загальних підставах, зокрема, можливість конкурсу з відкритістю пропозиції ціни.

Для держпідтримки з/х очікується затвердження Державної цільової програми розвитку аграрного сектора до 2020 року, розробка і внесення у ВР законопроектів для підтримки аграрного бізнесу, особливо малого і середнього.

Ще один важливий пункт плану - адресне надання соцдопомоги. Планується стимулювати громадян до економного використання ресурсів, монетизувати певні пільги (у тому числі і на проїзд), ввести централізований облік субсидиантив і пільговиків, а також відкрити в якості пілотного проекту прозорі офісів в 5 облцентрах.

Окремо говориться про розвиток світу і безпеки - зокрема, заплановано встановлення гарантій прав переселенців, спрощення механізму перетину лінії зіткнення на Донбасі.

Також в плані говориться про реформу ринку газу, фінансування дорожнього господарства, активізацію залучення інвестицій, розвиток патрульної поліції, дебюрократизации системи утворення та ін.

План буде остаточно затверджений 26 травня.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини