Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується дозволити продаж і запоруку прав оренди з/х землі

23 травня 2016, 13:20
1292
1
Реклама

У рамках земельної реформи необхідно дозволити продаж і запоруку прав на оренду землі сільськогосподарського призначеннязаявив Міністр аграрної політики Тарас Кутовой.

За словами Міністра, цей підхід дасть можливість притягнути додатковий капітал і врегулювати ринок : "Кожному власникові паю важливо стать учасником процесу ціноутворення і запустити галузь. Це, у свою чергу, зніме напругу в суспільстві, пов'язану з побоюваннями, що із запуском ринку землі сільськогосподарського призначення землі будуть скуплені за копійки. Продаж прав оренди на землю допоможе з'ясувати її реальну індикативну вартість".

Можливість запоруки прав оренди з/х землі дасть аграріям доступ до дешевих кредитів, відмітив Міністр, - особливо фермерам, які мають в обробці до 500 га, оскільки саме цей сегмент зараз позбавлений можливості банківського кредитування.

Після обговорення з Мінфіном що відповідає законопроект буде винесений на обговорення з громадськими організаціями і парламентським комітетом. Очікується розгляд проекту у ВР у вересні в першому читанні, а до кінця року - в цілому.

За інформацією Минагрополитики

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини