Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УСЮ відкрив дисциплінарна справа відносно судді Пьятничук, судячою "майдановцев"

20 травня 2016, 14:32
693
0
Автор:
Реклама

19 травня 2016 року Вища рада юстиції, розглянувши матеріали перевірки, проведеної членом УСЮ Мамонтовою И. Ю. за заявою заступника Генерального прокурора Бачуна О. В., переданої на розгляд Ради Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, прийняла рішення відкрити дисциплінарну справу відносно судді Святошинского районного суду міста Києва Пьятничук Інни Віталіївни.

Згідно з оголошеними результатами допущені суддею грубі порушення законодавства свідчать про наявність в її діях ознак порушення присяги.

При розгляді дисциплінарної справи УСЮ повинна дати оцінку діям слідчої судді И. Пьятничук при постанові визначення про обрання ряду активістів Євромайдану запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, УСЮ завершив розгляд виводів ТСК по 45 суддям і почав розглядати 234 матеріали по 305 суддям, відносно яких ТСК не встигла завершити перевірки і затвердити виводи.

Відповідно до частини п'ятої статті 2 Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" заяви, по яких ТСК не встигла прийняти рішення до закінчення своїх повноважень, передаються у Вищу раду юстиції для продовження їх розгляду за загальною процедурою.

Джерело: УСЮ

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини