Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстатистики вирішила, як вести похозяйственный облік в місцевих радах

20 травня 2016, 10:04
651
0
Автор:
Реклама

Держслужба статистики наказом від 11 квітня 2016 року № 56 затвердила Інструкцію по веденню похозяйственного обліку в сільських, селищних і міських радах.

Похозяйственный облік передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають сільські, селищні, міські раді територіальних громад (об'єднаних територіальних громад) з кожного з розташованих на їх території сільських населених пунктів і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень.

У рамках похозяйственного обліку місцеві ради ведуть облік особистих селянських господарств. Цей облік не передбачає реєстраційних дій і не несе ніяких правових наслідків для об'єктів, відносно яких він здійснюється.

Похозяйственный облік в місцевих радах ведуть по кожному населеному пункту окремо по таких формах первинної облікової документації :

- форма № 1 "Облікова картка об'єкту похозяйственного обліку" - передбачена для ведення похозяйственного обліку в місцевих радах, на території яких розташовані сільські населені пункти;

форма № 3 "Список осіб, яким надані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель міських поселень", - передбачена для обліку в міських, а також сільських радах в частині міських поселень.

Форми похозяйственного обліку заповнюють 1 раз. Надалі інформацію, яка занесена в ці форми, оновлюють, уточнюють або доповнюють.

Основними інформаційними джерелами похозяйственного обліку є:

- будь-які документальні свідчення відносно об'єкту похозяйственного обліку : паспорти, свідчення, земельно-кадастрова документація, документи, що встановлюють право, рішення органів виконавчої влади і органів самоврядування будь-якого рівня, письмові заяви громадян;

- усні повідомлення, заяви громадян;

- наочна інформація, отримана під час суцільних обходів і перевірок.

Суцільні обходи об'єктів похозяйственного обліку і опитування населення проводять щороку в період з 1 по 18 січня.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини