Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується ввести електронний поліс ОСАГО

19 травня 2016, 13:55
967
0
Реклама

Комітет ВР з питань транспорту рекомендує прийняти за основу законопроект № 3670 "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Метою законопроекту є вдосконалення системи обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних ТС, приведення захисту потерпілих в дорожньо-транспортних подіях до вимог законодавства Євросоюзу.

Зокрема, передбачається можливість укладення договори ОСАГО у електронній формі. Очікується, що перехід на електронну форму поліпшить обслуговування споживачів, понизити витрати страховиків на укладення договору в паперовому виді, запобіжить страховим шахрайствам (демпінг, укладення договорів заднім числом, зловживання страхових агентів і ін.).

Також законопроектом пропонується ввести систему прямого відшкодування збитків, підвищити відповідальність страховика за порушення термінів виплати відшкодування (додатковий штраф); створити єдиний інформаційний центр для консультування автовласників і так далі

Зараз діє Закон від 01.07.2004 № 1961 - IV "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини