Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір звільнити від оподаткування добродійні SMS

18 травня 2016, 12:23
590
0
Реклама

Верховна Рада на уранішньому засіданні 18 травня прийняла за основу законопроекти про внесення змін відносно створення сприятливих умов для впровадження добродійних текстових повідомлень.

Так, з урахуванням правок прийнятий за основу законопроект № 2297що припускає, що оператор телекомунікацій буде перераховувати усі засоби добродійного SMS відповідному бенефіціару.

Операторові телекомунікацій будуть компенсовані податки, які були сплачені у момент отримання ним передоплати від абонента. Згідно із законопроектом, не вважатимуться фінансовими операції оператора телекомунікацій по перерахуванню коштів на меті добродійної діяльності у рамках добродійного SMS і збору засобів на добродійні цілі за дорученням добродійної організації. Відповідно, у разі отримання добродійного текстового повідомлення суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування зараховуються оператором в рахунок зменшення поточних платежів по цьому збору впродовж поточного звітного періоду.

Також прийнятий за основу законопроект № 3467 внесенні змін до Податкового кодексу, яким пропонується звільнити від оподаткування ПДВ операції оператора телекомунікацій за поданням телекомунікаційних послуг в частині здійснення добродійного телекомунікаційного повідомлення на добродійні цілі, а також дозволити таким платникам податків зменшувати суми податкових зобов'язань по ПДВ у разі відмови абонента від підписаних, але не отриманих телекомунікаційних послуг, при перерахуванні частини суми передоплати телекомунікаційних послуг в якості добродійної пожертвування при виконанні добродійного телекомунікаційного повідомлення за дорученням абонента.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини