Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст розробив законопроект про стягнення в дохід держави корупційних активів

18 травня 2016, 12:02
636
0
Реклама

Мінюст підготував законопроектякий "допоможе завершити процес повернення засобіввкрадених попередньою владою", повідомив Міністр Павло Петренко. Прийняття парламентом законопроекту про стягнення в дохід держави необгрунтованих активів стане дієвим інструментом, який дозволить правоохоронній системі завершити справи проти чиновників часів Януковича і повернути засоби до держбюджету.

За словами Міністра, такий закон так само буде превенцією для будь-якого з державних чиновників, які намагатимуться приховати корупційні засоби через тіньові схеми : "Цей інструмент спільно з системою електронного декларування дасть українським громадянам серйозний інструмент громадського контролю чиновників, коли можна виявляти, що службовець і його родичі живуть явно не відповідно до тих достатків, які у них є по декларації".

Процес застосування механізму стягнення в дохід держави необгрунтованих активів буде досить простим і повністю прозорим, повідомляють в Мінюсті. Застосовуватися ця процедура буде у випадкахколи при розслідуванні корупційних злочинів виявляється майно, відносно якого у органів розслідування є вагомі підозри, що воно має неправомірне походження, і при цьому до таких активів не можна застосувати спеціальну конфіскацію. раніше йдеться про готівку або безготівкові засоби, цінні папери, банківські метали і коштовні камені.

Джерело: Мінюст


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини