Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС роз'яснила останні зміни в порядку реєстрації і обліку платників податків

17 травня 2016, 14:30
1138
0
Автор:
Реклама

ГФС роз'яснила останні зміни в порядку реєстрації і обліку платників, нагадавши про набуття чинності наказів Мінфіну :

- від 03.03.2016 № 308 "Про затвердження Змін до Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування і Положення про реєстр страхувальників" (далі - наказ № 308);

- від 18.03.2016 № 373 "Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість" (далі - наказ № 373);

- від 18.03.2016 № 375 "Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів" (далі - наказ № 375).

Змінами до Порядку обліку платників єдиного внеску скасовано привласнення знову створеним платникам класу професійного ризику виробництва по основному виду економічної діяльності.

Змінами до Порядку обліку платників податків і зборів виключені положення, що стосуються формування і напряму органами ГФС в ЕГР повідомлень про відсутність юлица по місцезнаходженню (ф. № 18-ОПП).

В той же час наказом № 373 Положення про реєстрацію платників ПДВ наведено у відповідність з нормами п.184.1 ст. 184 НК і виключені процедури анулювання реєстрації платника ПДВ за наявності запису про відсутність юрособи або фізособи - підприємця по місцезнаходженню (місцю проживання) або запису про відсутність підтвердження відомостей про юрособу.

Також порядок реєстрації платників ПДВ доповнений нововведенням. Так, якщо особу у встановлений законодавством термін подала заява про добровільну реєстрацію платником ПДВ і отримало від контролюючого органу пропозицію подати нову заяву, то після виправлення усіх недоліків така особа може подати в контролюючий орган нова заява про добровільну реєстрацію не пізніше, ніж за 3 робітників дня до початку податкового періоду, з якого особа вважатиметься платником ПДВ і мати право на податковий кредит і виписку податкових накладних. При цьому в такій заяві має бути вказана така ж бажана дата реєстрації, як і в попередній неприйнятій заяві.

Наказом № 308 і наказом № 375 для проведення держреєстрації припинення юрособ введені нові процедури і документи (відомості) органів ГФС про відсутність (наявності) заборгованості по сплаті податків і зборів, а також єдиного внеску. Віднині держреєстратор або інший суб'єкт держреєстрації направлятиме в органи ГФС запити для отримання відомостей про наявність/відсутності заборгованості, а органи ГФС у відповідь - вказані відомості. Крім того, встановлений єдиний термін в 10 робочих днів для призначення документальної позапланової перевірки платника податків, який припиняється, як у випадках ухвалення рішення про припинення засновниками юрособи, так і в інших випадках.

Джерело: ГФС

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини