Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційний суд підтвердив правомірність позбавлення Вишнєвського статусу адвоката

16 травня 2016, 15:37
774
9
Автор:
Реклама

Київський апеляційний адміністративний суд 13 травня відмовив у задоволенні апеляційної скарги Андрія Вишнєвського на рішення Окружного адміністративного суду. Києва від 15 березня.

Нагадаємо, тоді Окружний адмінсуд залишив в силі рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області про позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю, в задоволенні адміністративного позову А. Вишнєвського до КДКА Київської області було відмовлено. Третьою стороною виступали Національна асоціація адвокатів України і народний депутат України Сергій Рыбак.

Таким чином, дисциплінарне рішення комісії, одноголосно прийняте 10 вересня 2015 року, було визнане правомірним Окружним адмінсудом.

Заслуховує суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи і аргументи апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційну скаргу слід залишити без задоволення.

Зокрема, колегія суддів погодилася з виводами дисциплінарної палати, враховуючи те, що матеріали дисциплінарної справи містять рішення найвищого органу адвокатського самоврядування - резолюцію ІІІ З'їзду адвокатів від 3 липня 2015 року. Резолюцією були засуджені висловлювання А. Вишнєвського про українську адвокатуру як такі, які спрямовані на підривання професійної репутації, авторитету і престижу кожного адвоката.

Апеляційний суд також погодився з висновком суду першої інстанції про повноваження КДКА Київської області відносно використання лінгвістичної експертизи Українського бюро лінгвістичних експертиз Національної академії наук.

Таким чином, апеляційний суд вирішив, що аргументи апеляційної скарги не спростовують виводів суду першої інстанції. Апеляційний суд підтвердив, що були правильно встановлені обставини справи і рішення першої інстанції прийнято з дотриманням норм матеріального і процесуального права.

Джерело: НААУ

Детальніше про обставини справи читайте тут

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини