Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про реалізацію предмета іпотеки

13 травня 2016, 14:14
1446
0
Автор:
Реклама

Верховний суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 27 квітня 2016 року розглянув справу № 6-54цс16 визнанні публічних торгів, протоколу проведення публічних торгів і акту державного виконавця про реалізацію предмета іпотеки недійсними.

При розгляді була сформована наступна правова позиція.

Положення Закону "Про старанне виробництво" дозволяють державному виконавцеві передавати на реалізацію предмет іпотеки в ході примусового виконання рішень судів про стягнення на користь іпотекодержателя заборгованості, яка виходить із забезпечених іпотекою зобов'язань, за наступних умов:

- відсутність у боржника якого-небудь іншого майна, на яке можна в першу чергу обернути стягнення;

- наявність заборгованості виняткова перед іпотекодержателем.

Відповідно до статті 54 Закони "Про старанне виробництво" примусове звернення стягнення на предмет іпотеки здійснюється державним виконавцем з урахуванням положень Закону "Про іпотеку".

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини